PALLEROLS – VOLTA DE SANT MIQUEL

Posted on

Introducció: Curta i tranquil·la excursió en forma de triangular que ens facilitarà el descobriments d’un dels racons de bosc més feréstecs de la zona sud del Parc. Destaca com a curiositat una zona coneguda com la Comarca dels Conills, fet que delata l’existència nombrosa d’aquests animalons per la zona. També cal remarcar l’existència de l’edifici avui abandonat del que va ser la casa forestal de Pallerols, que antuvi deuria ser un important centre exploració del bosc.

P1180320

Sant Vicenç de Canturri és una església sufragània del poble Canturri, en el municipi de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), protegida com a bé cultural d’interès local.

El lloc de Canturri figura entre les donacions fetes a l’església del monestir de Santa Cecília d’Elins en la seva consagració de l’any 1080. A l’Spill, redactat l’any 1519, figura com a mas habitat per dos germans. La jurisdicció civil era del prior de Santa Maria de Castellbò, com a successor del monestir de Santa Cecília d’Elins, mentre que el mer i mixt imperi era del vescomte de Castellbò. La capella de Sant Vicenç és sufragània de la parroquial de Sant Romà de Pallerols

P1180323

Temps: 50 minuts.

Desnivell: 63 metres de pujada i 63 metres de baixada.

Llargària: 3 quilòmetres 40 metres.

P1180322

Dificultat: Baixa

Punts d’aigua: Creuem diferents torrenteres. A l’àrea d’esbarjo de Sant Miquel hi ha una font.

Punts de referència: * Àrea d’esbarjo de Pallerols * caseta forestal de Pallerols * riu de Pallerols * torrent de Sant Miquel * Serrat de la Carbassa * Comarca dels Conills * Barranc de Berbegués* Àrea d’esbarjo de Pallerols.

Punt de partida: Àrea d’esbarjo de Pallerols. Accesible per pista forestal en bon estat des del poble de Canturri.

P1180325

ON DORMIR: REFUGI DE LES COMES DE RUBIÓ. Més info: www.refugicomesderubio.com

Més informació de l’excursió, descàrrega gratuita de la descripció i el track, al següent enllaç: http://www.pakocrestas2.com/pako-tresc/castellb%C3%B3-st-joan-de-l-erm/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s